Become a ltxtech.com member, Click here to register!

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: 02 sensor

  1. #1
    LTX Regular


    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2015
    Name
    Brandon++S
    Vehicle
    1997 camaro z28
    Location
    Alabama
    Posts
    161

    Default 02 sensor

    I have a 97 z28 heads,cam,long tubes. Tuned by pcm for less. I am replacing both 02 sensors with ACDelcos. My question is should you reset the computer after install and if so the best way to do it?

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk

  2. #2
    Xtreme Member


    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Name
    Shaun
    Vehicle
    Eh
    Location
    Phillipsburg NJ
    Posts
    6,418
    Supporting Member

    Default

    Quote Originally Posted by Brandon++S View Post
    I have a 97 z28 heads,cam,long tubes. Tuned by pcm for less. I am replacing both 02 sensors with ACDelcos. My question is should you reset the computer after install and if so the best way to do it?

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
    pull pcm fuse for 10 mins
    2015 Camaro 2SS 1LE
    2017 Fiesta ST -_- Its a go-cart

    1995 Firebird Formula - Le2 H/C, SBE, CPT 4l60E, boost?
    1984 Camaro Z28 - Wifes' project. Stock LT1 with Hotcam - her cruiser

    The wrench/driver for LTConvert's 94 Z28- Ellwein 383/LE Trickflows/ P600B/ CPT Pro Race 4L60E/Pro Torque 3200
    10.78 @ 125mph. Shooting for 9.99 in 2020 for Frank Cahall!

  3. #3
    LTx Guru


    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Vehicle
    1994 Formula
    Location
    Central NJ
    Posts
    2,034

    Default

    "PCM BAT", not PCM IGN.

    Should clear in 30 seconds.

    I think they put the PCM BAT fuse back in the instrument panel box in 1996.

  4. #4
    LTX Regular


    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2015
    Name
    Brandon++S
    Vehicle
    1997 camaro z28
    Location
    Alabama
    Posts
    161

    Default

    Ok. Will do. Thanks for the response!

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk

  5. #5
    LTX Regular


    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2015
    Name
    Brandon++S
    Vehicle
    1997 camaro z28
    Location
    Alabama
    Posts
    161

    Default

    Ok, I need help. Rpms are dropping to 500 or less and sometimes engine stalls when stopping at red light etc. It used to idle a little high when stopped for a sec or two then dropped to normal. In 6th gear it is definitely stumbling at low rpms and when going through the gears its very sluggish until around 4500 rpms then you can literally feel it pick up and haul. Only codes I have ever had is 02 heater bank 1, hence the reason for new 02s. I cleaned injectors and checked all plugs which looked good but maybe 2 was questionable.

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk

  6. #6
    LTX Regular


    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2015
    Name
    Brandon++S
    Vehicle
    1997 camaro z28
    Location
    Alabama
    Posts
    161

    Default

    Could this be the opti or the coil?

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk

  7. #7
    LTx Guru


    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Vehicle
    1994 Formula
    Location
    Central NJ
    Posts
    2,034

    Default

    How long has it been doing this? When was the pcmforless tune done? Have you scanned it for codes since you replaced the O2 sensors? Do you know where he set the target idle speed? How big is the cam?

    In 6th gear at low RPM.... how low? Trying to accelerate in the deep overdrive 6th gear puts a huge load on the ignition system. Any weakness will show up. The tune could also affect it. How many miles on the plugs? What plug and what gap? What did the two questionable plugs look like? How old are the wires?

    Does the engine still have the crankshaft position sensor, used for misfire detection? That is sometimes disabled with a cam, because the cam affects the crank rotational velocity pattern.

    You might want ask a moderator to move this. Its in the forum for "... any engine that is not an LTX"

  8. #8
    LTX Regular


    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2015
    Name
    Brandon++S
    Vehicle
    1997 camaro z28
    Location
    Alabama
    Posts
    161

    Default

    About 2 weeks
    4years
    No codes
    1000 rpm
    227/235
    Around 2000. Shakes pretty bad
    3200 miles
    Tr55 .045
    2 black looking, but not wet
    6 years
    Yes, unless that can be tuned out and if so I don't know if he did or not.
    How do you ask a moderator to move subject?
    Thank you!

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk

  9. #9
    LTx Guru


    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Vehicle
    1994 Formula
    Location
    Central NJ
    Posts
    2,034

    Default

    @meissen

    I think this would get more responses if it was in "LTx Engine Tech"

  10. #10
    3.4L to LT1 Swapper


    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Name
    Brian Meissen
    Vehicle
    1994 Camaro "Red Alert"; 2012 Camaro 2SS/RS
    Location
    New Haven, MI
    Posts
    2,844

    Default

    moved

    - Brian Meissen -
    "Magic Man" - LTxTech
    Owner - Michigan FBody Association

    1994 Chevrolet Camaro "Red Alert" [ LT1 Transplant ]
    2012 Chevrolet Camaro 2SS/RS "Zooma" (my son named it lol)

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •